Βιογραφικό Ειρήνης Παρασκευά

Ειρήνη Παρασκευά, Μαία, MSc
Τηλ: 6943869176
Email: midwife.paraskeva@gmail.com

Ιστότοπος: www.dentrozois.gr


Απόφοιτη του τμήματος Μαιευτικής στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Όντας ακόμα φοιτήτρια, έτυχε να αγοράσω το βιβλίο «Η γέννα στο δρόμο της φύσης» του Michele Odent και αμέσως άνοιξε μπροστά μου ένας νέος ορίζοντας, αυτός του φυσικού τοκετού και του τοκετού με σεβασμό στην οικογένεια. Ταξίδεψα στο Βέλγιο και στη Γερμανία για να παρακολουθήσω διαλέξεις και να συνομιλήσω με κορυφαίους επαγγελματίες υγείας στο φυσικό τοκετό, όπως ο Michele Odent και η Debra Pascali Bonaro, παραγωγός της ταινίας «Οργασμικός τοκετός».
Αυτόν τον δρόμο που μου ανοίχτηκε από τη φοιτητική μου ζωή προσπαθώ να ακολουθώ και ως ελεύθερη επαγγελματίας. Έτσι, το 2017 «γεννήθηκε» το «δέντρο της ζωής» (www.dentrozois.gr), ένας χώρος συνάντησης με σκοπό την υγιή οικογένεια, σε όλες τις εκφάνσεις της. Ο ρόλος της μαίας, την ιερή στιγμή της γέννησης, είναι καθοριστικός και έχει φανεί πως μπορεί να φωτίσει και να ενδυναμώσει το ζευγάρι σε όλο το ταξίδι της γονεϊκότητας. Προγεννητικές συναντήσεις εγκύων, κατ’ οίκον επισκέψεις, ενημέρωση και υποστήριξη στο δύσκολο αλλά μαγευτικό ταξίδι του μητρικού θηλασμού, υποστήριξη κατά τον τοκετό, είναι μερικές πτυχές της επαγγελματικής μου καθημερινότητας.
Έχω παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων, συνεδρίων και διαλέξεις. Το 2015 εκπαιδεύτηκα εντατικά, στο μαιευτήριο «Έλενας Βενιζέλου», πάνω στο φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική τομή (Vbac). Έχω ολοκληρώσει εξάμηνη μετεκπαίδευση στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τίτλο «Αρωματοθεραπεία – Βοτανοθεραπεία» και έχω συμμετάσχει σε ερευνητικές εργασίες με θέμα τη χρήση των βοτάνων στην περιγεννητική περίοδο. Από το 2015 μέχρι σήμερα συνεργάζομαι ως μαία με το ιατρείο του καθ. Γεώργιου Φαρμακίδη, Women’s Health Vbac Institute. Από το 2018 είμαι πιστοποιημένη στην Prenatal Yoga από τη Birthlight. Το 2019 ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο τμήμα Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με εξειδίκευση στην Πρωτοβάθμια Μαιευτική Φροντίδα και την Προετοιμασία για τη Γονεϊκότητα. Η συνεχής επικαιροποίηση των επιστημονικών μου γνώσεων και δεξιοτήτων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής μου δραστηριότητας, έτσι ώστε να μπορώ να παρέχω υψηλού επιπέδου μαιευτική φροντίδα στις νέες οικογένειες.
Ο σεβασμός στην οικογένεια και ιδιαίτερα στον άνθρωπο που γεννιέται, η αγάπη και η ενσυναίσθηση είναι οι τρεις βασικοί πυλώνες της καθημερινής μου μαιευτικής πρακτικής.
«Η γυναίκα στον τοκετό βρίσκεται σε μια πρωτόγονη κατάσταση. Ζει ταυτόχρονα, την πιο ευάλωτη αλλά και την πιο δυνατή και γενναία στιγμή της ζωής της. Η αυτοπεποίθηση και η σοφία που επιστρατεύει η γυναίκα για να γεννήσει το παιδί της, όταν παντρεύονται με μια καλή σχέση και μια επιστημονική υποστήριξη από τη μαία κάτω από το πέπλο της αγάπης, της ενσυναίσθησης και της συντροφικότητας, μπορούν να οδηγήσουν στην θετική αναζωογονητική εμπειρία του τοκετού.»